Zestien chemokuren, check!

Gepubliceerd op 17 november 2021 om 09:27

Alle kuren zitten erop. De laatste kuur was een klein feestje want Jax mocht mee. Maar het feestje was van korte duur want de dag na de laatste kuur, kreeg ik corona.


Oktober was een maand met veel leuke dingen waaronder onze massages voor Pink Ribbon. Het was echt een leuke dag en verliep goed. Ik heb het ook goed vol kunnen houden en vond het heerlijk weer even mijn ding te doen. We hebben ook een fantastisch bedrag van €1036,- opgehaald. Ik ben best wel trots dat wij dat zo'n bedrag in ons kleine salonnetje hebben ingezameld. Nogmaals dank aan iedereen die een donatie heeft gedaan op welke manier dan ook!🙏🏼

Maar, 16 chemokuren zitten erop🎉. We zijn alweer 21 weken verder. Het is best snel gegaan voor mijn gevoel en het voelt ook niet dat ik 16 keer de oncologie dagbehandeling ben binnen gewandeld, 16 keer op zo'n stoel gezeten, 16 keer een infuus gehad en 16 keer de dagbehandeling weer verlaten heb. Het lijkt maar een paar keer. 23 juni heb ik de eerste kuur gehad, als ik aan die datum denk dat lijkt het wel weer een tijdje geleden. De hele zomer is eraan voorbij gegaan. Ik weet nog dat ik het daar wel even moeilijk mee had. Iedereen ging op vakantie, voor hun ging het gewone leven gewoon door en konden vrij uit weg gaan. Ik zat en zit nog steeds vast in mijn hele ziekte verhaal en kon geen kant op. Nu weet ik dat overal wel iets is, maar het voelde even alsof ik de enigste was met "gedoe". Dat iedereen zo weg kon gaan en dat ik vast zat aan mijn chemokuren. Dat stak wel even, maar nu is alles gedaan!🙏🏼💪🏼

En de laatste chemokuur was best speciaal en ging ook het snelst voorbij van alle kuren, want Jax was mee. Hij vroeg al zo lang of hij mee mocht naar een prikje. Dus bij de 11e kuur heb ik gevraagd of dat kon en het was geen probleem. Kregen we een kamertje apart. Meneer vond het allemaal heel interessant en erg leuk van hij kreeg een ijsje, een spuit en 2 opgeblazen handschoenen, haha. We hadden lekker wat mini tompoezen meegenomen voor onszelf tijdens de kuur en soesjes voor de lieve verpleegkundigen die mij 16 keer met alle liefde verzorgd hebben. 

In een eerdere blog vertelde ik dat ik dacht dat mijn wimpers alweer terug kwam.. Nou, dat waren denk ik kleine haartjes die ik nog moest verliezen? Ze zijn allemaal, helemaal weg geweest en (pas) nu krijg ik weer wimper stoppeltjes. En ik zeg "pas", want die mis ik zo erg! Ik kan me daardoor minder fijn opmaken en vind dat ik er dan zieker uit zie dan dat ik ben.. Ik zet nog wel een eyeliner, maar normaal zet ik die op mijn wimperrand, maar die is weg. Een vaste hand is wel handig te hebben dus, en die heb ik niet, haha. Ik heb van de laatste kuur met carboplatin minder last gehad dan van de andere 4. Ook mijn smaak en veranderingen in de mond zijn die keer niet zo heftig geweest. Zeg maar hoe het kan🤷‍♀️. Wel zijn de tintelingen in mijn voeten heftiger geworden. Zo erg wel dat ik laatste 2 kuren 80% van de normale dosering heb gekregen. Ik hoop dat dit nog weer weg gaat trekken over een tijdje🤞🏼. Ook heb ik tijdens die laatste paar kuren slecht geslapen. Ik weet niet waardoor het kwam, maar ik was elke nacht ergens tussen 4 en 6 wakker en kwam dan niet meer in slaap. Het was niet dat ik lag te piekeren, maar mijn gedachtes stonden gewoon direct aan en kwam niet meer tot rust. Dat hielp niet om de dagen overdag vol te houden. Gelukkig is dat toch allemaal weer bijgetrokken en slaap ik weer beter. Al weet ik niet of bepaalde klachten nu van de kuren komen of van de corona. Mijn "alle kuren zitten erop" feestje was dus ook van korte duur, want een dag na mijn laatste kuur kreeg ik klachten. Ik werd ineens verkouden 's avonds op de bank. Mijn smaak was al minder en anders dus daar was de link niet direct gelegd. Ik ging later op de avond even in bad en voelde dat dit meer was dan een verkoudheid. Ik kreeg wat last van hoofdpijn en verstopte holtes dus maar meteen een afspraak gemaakt om te testen de volgende ochtend en helaas was het positief. Ik zou dus ook met Remco lekker uit eten gaan om te vieren dat de kuren erop zitten, maar helaas. We zitten dus nog gezellig met ons allen in quarantaine. Gelukkig is het niet erger geworden dan een fikse verkoudheid en zijn de klachten duidelijk op zijn retour. 

Het aftellen na de laatste chemo's was natuurlijk al leuk, want het waren er nog maar zo weinig. Maar ze werden nog leuker toen mijn zusje binnen kwam met een mand vol met cadeaus. Ik mocht elke dag een cadeautje uitpakken tot de laatste kuur. Echt een super leuk initiatief en ook super dat de lieve mensen om me heen hier aan mee wouden doen! Jax mocht telkens uitzien welk cadeautje het ging worden!

Nog iets leuks en bijzonders wat ik ga doen is een beeldje laten maken van mijn lichaam. Dit wordt al veel gedaan voor zwangere vrouwen, zo had ik het ook ontdekt, maar het ging mij niet om mijn buik maar om mijn borsten. Straks na de operatie dan zijn ze weg en door middel van zo'n beeldje kan ik altijd nog terug kijken hoe ze waren. Ik heb mijn lichaam al laten scannen en binnen nu en een aantal weken is mijn beeldje hopelijk klaar. Dit laat ik doen bij Buikbeeld in s'-Hertogenbosch. Echt een aanrader. Super lieve mensen en nemen ook echt de tijd voor je. Ik ben nu al heel blij met hoe mijn beeldje eruit gaat zien, dat ik niet kan wachten op het eind resultaat. Die zal ik dan ook zeker met jullie delen.🤩

Voor mijn gevoel is dit wel een beetje een wat saaiere blog, met weinig info en uitleg over de kuren en bijwerkingen, maar het komt denk ik omdat ik alle bijwerkingen al eerder vertelt heb en met 12 kuren is het keer op keer een beetje hetzelfde. Gelukkig maar natuurlijk! Voor nu staat er een MRI in het ZGT Hengelo gepland en in het Alexander Monro ziekenhuis. Ik weet niet of ik het al gedeeld had, maar ik weet zeker dat ik daar mijn operatie wil laten doen. Ze willen dus op beide locaties een MRI. In Hengelo willen ze zelf in kaart hebben hoe de kuren zijn aangeslagen en in Bilthoven willen ze een eigen MRI doen als voorbereiding op de operatie. Ik vind het helemaal prima, 2 zien meer dan 1 denk ik maar. Ik heb nog geen duidelijkheid wanneer de operatie gaat plaats vinden, dat vind ik nog wel jammer. Zou graag weten waar ik aan toe ben. Maar goed, we gaan stap voor stap. Eerst kijken wat de uitslagen gaan zijn of de kuren hun werk goed gedaan hebben. Wel komt ons midweekje vakantie steeds dichterbij, ik tel de dagen af! Wat heb ik daar zin in! Ik hoop dat de maatregelen het nog een beetje toelaten, maar anders maken we er in ons huisje wel een feestje van.

Conclusie; de kuren zitten erop, we gaan naar de volgende stap! De eerste (eigenlijk tweede gezien de fertiliteitskliniek) stap naar een gezond lichaam zit erop!! Dit hebben we maar mooi even geflikt! Ik ben heel dankbaar dat ik er zo doorheen gehobbeld ben en ben mij er ook van bewust dat dit zeker niet bij iedereen het geval is. Wel ik graag mijn "tips" delen. Al vind ik het dubbel, want wat bij de ene helpt, doet bij de ander niets. Maar misschien kan het net even het verschil maken voor iemand🤞🏼. Wat mij geholpen heeft, is veel water drinken tegen de misselijkheid tijdens het kuren zelf. Ik moest soms wel 2 of 3 keer naar het toilet wanneer ik aan het infuus zat. Maar alles wat ik er direct weer uit plaste, kon ik geen last van krijgen was mijn gedachte. Voor de tintelingen in mijn voeten vind ik het heel fijn om ze te laten masseren. Dat prikkelt en stimuleert de zenuwuiteinden toch een beetje voor me gevoel. Neem ook de rust en tijd voor jezelf! Ik heb me geregeld laten masseren of een gezichtsbehandeling gedaan en mijn huid ziet er nog top uit, daarvoor heb ik de producten van IK SKIN Perfection gebruikt. Ik ben wel wat voller geworden na de kuren. Ik ben ongeveer 5 kilo aangekomen en merkte op gegeven moment dat ik vocht ging vast houden. Dat heb ik direct geaccepteerd want je hebt gewoon minder beweging, al kan ik niet zeggen dat er iets is dat ik gelaten heb of heb moeten laten voor de chemokuren. 
Iedereen die net begint met chemokuren, die er middenin zit of weet dat je eraan moet beginnen; succes en sterkte! Weet het het niet altijd alleen maar misselijkheid en in bed liggen hoeft te zijn. Het kan ook anders!🙏🏼


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.