Wie ben ik?

Ik ben Melanie, al heel veel meegemaakt en nu te horen gekregen dat ik uitgezaaide borstkanker heb. Dat ik mijn kindjes niet ga zien opgroeien en mijn gezin moet achterlaten. Ik grijp alles aan om zo lang mogelijk hier te kunnen blijven! Nu krijg ik chemotherapie en immunotherapie in studie verband. Hopelijk kan dit heel veel voor mij doen. Mijn uitzaaiingen zitten nu vooral in mijn lymfeklieren in het borstgebied. Zowel links als rechts. Er zit een plekje op mijn borstbeenbot en een plekje op de lever waarvan ze niet zeker kunnen zeggen dat het een uitzaaiing is. Twijfelgevalletjes dus. De laatste scan laat zien dat de behandelingen aanslaan, laten we allemaal duimen en hopen dat dit heel lang zo blijft!

Mijn blog heet "My Boobietrip" omdat het mijn borsten reis is. Een reis met, maar ook zeker tegen uitgezaaide borstkanker. Want opgeven is geen optie en zolang ik iets kan doen tegen de kanker, dan doe ik dat. Een strijd is het niet, want strijden kun je alleen maar een tegenwaardige tegenstander. Kanker is geen waardige tegenstander! En misschien denk je nu, waarom een blog bijhouden tijdens een zwaar traject en gevecht tegen kanker? Dat is ontstaan omdat ik zelf met veel vragen zat toen ik in 2021 begon met alle behandelingen. Veel vragen waar ik waarschijnlijk wel antwoorden kan krijgen bij mijn artsen. Maar die antwoorden aan een patiënt en niet aan een lotgenoot.

Nog een reden om dit bij te houden is, omdat je het zelf vergeet. Van mijn zwangerschappen weet ik; schrijf dingen op, je weet het later niet meer. Nu kan ik dit altijd terug lezen of mijn verhalen bundelen en het een tastbare herinnering laten worden.

Een andere reden om dit te doen is omdat ik veel mensen in mijn omgeving heb die graag willen weten hoe het met me gaat en waar ik ben in mijn reis. Ik had veel vaste klanten in mijn salon en op deze manier blijft iedereen op hoogte en hoef ik maar één keer mijn verhaal te vertellen. Natuurlijk is deze blog niet alleen voor mijn omgeving, maar ook voor iedereen die (borst)kanker heeft. Misschien kan het anderen helpen.

Maar mijn grootste drijfveer om nu te schrijven is voor de kinderen. Door mijn gedachtes in woorden uit te drukken, hoop ik dat ze mij alleen maar beter leren kennen wanneer ik ze jong moet achterlaten. Alles voor mijn 3 musketiers❤️.

Heb je vragen over een onderwerp dat je leest in mijn blog, laat het dan weten. 

fdgfg