De tweede kuur en de tondeuse

Gepubliceerd op 23 juli 2021 om 18:26

Vlak voor de tweede kuur begon mijn haar uit te vallen. Dit was even weer iets nieuws wat we nog moesten beleven. Samen met hele lieve mensen om me heen hebben we hier zo goed als kan, een mooi moment van gemaakt.


Wanneer ik deze blog schrijf moet ik toegeven dat ik ondertussen ook mijn 3e kuur al heb gehad. Ik kom er soms niet aan toe om te bloggen. Visite blijft komen en op goede dagen doe ik graag iets leuks. Maar goed, de tweede kuur op 07-07-2021 en de tondeuse..

Het ging deze kuur heel anders dan de eerste. Rondom de kuur heb ik  2.5 liter water gedronken. Ik ben niet misselijk geweest, of dat aan het water heeft gelegen dat weet ik niet, maar dat blijven we maar doen. Weer een gevalletje van "baat het niet dan schaadt het niet". Niet misselijk hoeven zijn, is me alles waard. De tweede kuur was op mijn verjaardag, maar daar heb ik me geen moment vervelend om gevoeld. De corona liet het toe dat er weer iemand mee mocht, al mocht ik iemand meenemen omdat het mijn verjaardag was. 

Deze kuur ging dus duidelijk beter. Al voelde ik mij de dag van de kuur zelf een beetje lui, moe en hangerig. Dat kwam tijdens het indruppelen al dus thuis lekker op de bank geploft. De dag na de kuur ben ik nog maar snel even pasfoto's gaan maken. Ik moet straks mijn rijbewijs of identiteitskaart verlengen en door de gekregen tip dat ik straks anders met een pruik op mijn pasjes zou staan, hebben we dit snel even geregeld. 

Mijn haren begonnen ongeveer 2 dagen voor de kuur wat los te laten. Dit was zondags 04-07-2021. Tijdens mijn haren kammen, kwamen er meer haren los dan dat ik normaal had. Zo ging dit elke ochtend door, maar het was nog vol te houden. Ik wou heel graag thuis in mijn eigen omgeving mijn haren eraf laten scheren. Dus in goed overleg heb ik mijn haarwerk op mogen halen. Na de kuur liepen we even langs Finkers Hairmasters in het ziekenhuis. Ik kreeg tips hoe ik het dragen moest, we maakten een afspraak voor en modelleren op maandag 12-07-2021 en kon mijn haren thuis laten afscheren. Ik had met mijn kapster overlegd dat ze zondags 11-07-2021 zou komen, dan hoefde ik maar 1 dag met mijn pruik te lopen zodat dat het mijn model was. Dit hebben we jammer genoeg niet vol weten te houden. 

Ik was vrijdags 09-07-2021 bij Elles, mijn kapster, in haar kapsalon. Ik durfde mijn haren niet zo goed zelf meer te wassen. Ik was bang voor alles wat ik eruit zou wassen en kammen. Ze heeft me met alle liefde opgevangen en we hebben toen afgesproken dat ze diezelfde avond kwam om het af te scheren. Ik zoek er nog steeds een andere omschrijving voor, maar kan het niet vinden.. 

Ik had er al beroerde nacht opzitten van donderdag op vrijdag. Ik was bang dat er geen haren meer overbleven na een wasbeurt en elke x dat ik wakker was 's nachts voelde ik voorzichtig op mijn hoofd of er geen kale plekken waren of voelde ik op mijn kussen of er geen dikke plukken lagen. Dus, die vrijdag moest het er maar van komen.

Die middag na het wassen, was een emotionele middag. Ik was alleen thuis en als ik dacht aan mijn kindjes, dan rolden de tranen over mijn wangen. Jax en Ivy sliepen bij opa en oma dus Jax is even thuis gekomen voor mama's haartjes knippen. Samen met Remco, mijn zusje, moeder en nichtje en mijn topper van een kapster hebben we dit gedaan. Eerst hebben we samen patatjes gegeten en toen Elles is begonnen met knippen, steeds een stukje korter en echt stap voor stap. Jax heeft ook een stukje geknipt. Ik wou Jax er puur bij hebben, zodat hij zou zien wat er gebeurde. We hebben hem en mijn nichtje op spelende wijs erbij gelaten. Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen dat hij zaterdags terug zou komen van zijn logeerpartijtje en hij mij met ander haar zou zien dan dat hij gewend is. Dat kleine mannetje van 2.5 jaar heeft mij er echt doorheen geslagen! Hij heeft Elles geholpen met een plukje knippen, wat ik uiteraard bewaard heb en hij heeft geholpen met de tondeuse. Elke keer als we vroegen; "Is mama nog mooi?" Kregen we een volmondige ja en speelde hij lekker verder. Ook hebben Remco en mijn nichtje Jaylee (5 jaar) een stukje geknipt. Op haar leeftijd krijgen ze er zoveel van mee, dat we het belangrijk vonden dat ze er ook bij was en zo konden ze tussendoor mooi samen spelen. Het was een emotionele avond, maar had het voor geen goud anders willen doen!

Toen eenmaal mijn haren millimeter kort was, was ik er helemaal oké mee. Ik had geen moeite om in de spiegel te kijken en als ik mooie grote oorbellen in deed, vond ik het me nog wel staan ook. Ik liet mijn millimeter coupe met trots zien. Maar voor de mensen die me kennen.. als ik weet dat mijn haren uitvallen, ga ik eraan zitten. Dus de dagen die volgden zat ik steeds te "plukken". Ik vond het douchen een beetje spannend. Ik was niet bang dat het pijn zou doen, maar gewoon spannend hoe het water op een praktisch kaal hoofd zou voelen. Het voelde heerlijk! Alsof ik een hoofhuidmassage kreeg. Alle losse haren heb ik eruit gewassen en toen ging het snel. Veel kale plekken kwamen tevoorschijn. Thuis draag ik meestal een mutsje. Daar moest ik even aan wennen. Niet voor mezelf, maar voor anderen. Als er een pakket bezorger komt of anderen die er niet verdacht op zijn, wou ik al wel waarschuwen van; schrik niet. Langzaamaan krijg ik daar wel wat rust in.

Wel heeft het een aantal voordelen hoor.. Ik ben sneller klaar met douchen omdat ik geen haren hoef te wassen en niet hoef te scheren, ook heb ik nog maar 1 handdoek nodig om af te drogen na het douchen. ik heb geen last meer van een bad hair day en ben snel klaar als ik een feestje heb. Het slapen met een mutsje bevalt me ook wel, want ik kan het lekkerste slapen in het donker en zodra het licht wordt dan trek ik het mutsje iets over mijn ogen en is alles wat donkerder en slaap ik lekker verder. Always look on the bright side of life! 

Verder ging de tweede kuur een stuk beter dan de eerste kuur. Wel heb ik de eerste dagen te gek gedaan denk ik. De eerste week na de kuur moet ik gewoon lekker mijn rust pakken en rustig aan doen. Dan is de nasleep niet zo lang, verwacht ik. Dus nu de derde kuur gehad te hebben, doe ik het lekker rustig aan en bekijk ik of dat de beste manier is om de kuren op te vangen.

Hieronder nog een paar speciale foto's die ik graag met jullie deel, van het moment dat mijn haren eraf geschoren zijn.

                                              Mijn eigen haren                                                                                                       Mijn haarwerk


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.